Καθηγητές της Σχολής

Κλασικο Μπαλετο / Ρυθμικη / Répertoire / Pointes / Συγχρονος χορος

Σύλια Ζαχαροπούλου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Χορογράφος - Καθηγήτρια Μπαλέτου & Σύγχρονου Χορού

Διπλωματούχος καθηγήτρια μπαλέτου και σύγχρονου χορού της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Δ. Γρηγοριάδου και κάτοχος διπλώματος 'Vaganova' της Ακαδημίας της Βουλγαρίας (Diplôme pour des Professeurs de Danse Classique» - Varna International Dance Academy). Επιπλέον είναι κάτοχος I,II,III,IV,V και VI degree (master) διπλωμάτων κλασικού μπαλέτου του συστήματος Vaganova.
Σπούδασε ρυθμική αγωγή προσχολικής ηλικίας με την Μ. Κυνηγού, ρυθμική αγωγή με την Λ. Αρτζιμάνογλου και παιδαγωγικά ρυθμικής αγωγής συστήματος KARL ORFF στη σχολή 'Πολυξένη Ματέυ'.
Έχει σπουδάσει ανώτερα θεωρητικά μουσικής και πιάνου και έχει παρακολουθήσει επαγγελματικά μαθήματα χορού διακεκριμένων καθηγητών και χορογράφων σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής και ρυθμικής αγωγής σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Αγγλία και Βέλγιο.
Το 1999 παρακολούθησε επαγγελματικά μαθήματα σύγχρονου χορού στις τεχνικές Limon, Graham, Contact Improvisation και αυτοσχεδιασμό στο 'THE PLACE SCHOOL' στο Λονδίνο. Το 2011 παρακολούθησε (θεωρητικά) μαθήματα διδασκαλίας μπαλέτου και αυτοσχεδιασμού στο 'Brussels International Ballet School' στο Βέλγιο. Από το 1993 έχει συνεργαστεί με διάφορες σχολές χορού στην Αθήνα ως καθηγήτρια μπαλέτου και σύγχρονου χορού και ως χορεύτρια.

Από το 2003, διατηρεί την αναγνωρισμένη από το κράτος, Σχολή Μπαλέτου & Σύγχρονου Χορού - Σύλια Ζαχαροπούλου, ως καλλιτεχνική διευθύντρια, καθηγήτρια χορού και χορογράφος.

Κλασικο μπαλετο / Pas de Deux

Αίμων Γαροφάλλου

Χορευτής - Χορογράφος - Σκηνοθέτης

Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου όπου και αποφοίτησε. Έχει δίπλωμα επάρκειας συστήματος "Vaganova" και Master ως Κριτικός Χορού από την Ακαδημία 'Panchev Vulgarov' της Σόφιας, Βουλγαρία.
Ως χορευτής, έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με την Εθνική Λυρική Σκηνή, σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, στην Επαγγελματική Ομάδα Χορού Μαρίας Γρηγορίου, με το Χοροθέατρο 'ΡΟΕΣ' της Σοφίας Σπυράτου, με την ομάδα "Θεατροκίνηση" του Ισιδώρου Σιδέρη, στην όπερα του Μ. Θεοδωράκη 'Αντιγόνη' στο Μέγαρο Μουσικής και με πολλές ομάδες χορού, χοροθέατρα κ.λπ.
Ίδρυσε την χορευτική ομάδα ‘a.dd company’, με την οποία έχει παρουσιάσει πολλά χορευτικά έργα: Συναντήσεις, Picture Vitae, Όλοι μπορούμε να Χορέψουμε, κ.α.
Ως καθηγητής, έχει διδάξει στην επαγγελματική σχολή Μάρι Χατζημιχάλη και στη HOPA ACADEMY. Συνεχίζει και διδάσκει στην Ελληνογαλλική σχολή Ευγένιος Ντελακρουά στα μαθήματα θεάτρου. Τα 3 τελευταία χρόνια, είναι στην επιτροπή του ΥΠΠΟ εισαγωγικών και πτυχιακών εξετάσεων, χορευτών και καθηγητών χορού επαγγελματικών σχολών.

Από το 2011, συνεργάζεται με τη σχολή μας ως καθηγητής κλασικού μπαλέτου και pas de deux.

Μουσικη Συνοδεια Πιανου / Μουσικοκινητικη / Ρυθμικη Αγωγη / Μουσικη Επιμελεια

Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Καθηγήτρια Πιάνου, Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού

Σπούδασε πιάνο και θεωρητικά και κατέχει πτυχίο και δίπλωμα πιάνου και αντίστιξης, από τα ωδεία 'Εθνικό' και 'Atheneum'. Εργάστηκε σε ωδείο ως καθηγήτρια πιάνου 20 χρόνια. Σπούδασε στη σχολή 'Karl Orff' (παράρτημα Μωραΐτη) μουσικοπαιδαγωγικά με τη Νεφέλη Ατέσογλου (σύστημα Karl Orff) και σύστημα 'Dalcrose' με την M.Petipe που αφορά παιδιά που μαθαίνουν μουσική και ρυθμική μπαλέτου.
Συνεργάστηκε για 8 χρόνια με τον σκηνοθέτη Σ. Τσόγκα στο δήμο Ζωγράφου, διδάσκοντας μουσικοκινητική σε παιδιά και ενήλικες.
Σπούδασε κρουστά συμφωνικής ορχήστρας με τον Κ. Βορίση. Ήταν μέλος του φωνητικού συνόλου 'Αφρός', χοροδραματικής δράσης. Από το 1993 διδάσκει μουσική στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στα προγράμματα 'Μερκούρη'. Έχει συνεργαστεί με τη θεατρική ομάδα 'Αμπαζή' και το θέατρο 'Πόρτα' και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ειδικεύεται στην παιδαγωγική θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού.

Από την ίδρυση της σχολή μέχρι σήμερα, εμπλουτίζει τα μαθήματα με μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια ρυθμικής αγωγής, συνοδεύει με πιάνο τα μαθήματα μπαλέτου και αναλαμβάνει τη μουσική επιμέλεια στις παραστάσεις της σχολής.

Συγχρονος Χορος / Ακροβατικα / Hip-Hop / Επιμελεια Street Dances / Αυτοσχεδιασμος

Ηλίας Χατζηγεωργίου

Χορευτής - Χορογράφος - Σύμβουλος Χορού του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου από το 2020

Είναι απόφοιτος του τμήματος Φ.Π.Ψ. της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ειδίκευση στην ψυχολογία και πιστοποιημένος Coach από τον Association for Coaching και το ΕΚΠΑ. Ξεκίνησε ως αυτοδίδακτος χορευτής hip hop και breakdance απο την ηλικία των δέκα ετών και ασχολείται επαγγελματικά με το χορό τα τελευταία δεκαέξι χρόνια.
Έχει πλούσια χορευτική και θεατρική εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό και επιμελείται την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις. Είναι μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού 'Αερίτες' της Πατρίσιας Απέργη και συνεργάτης της Griffon της Ιωάννας Πορτόλου. Έχει παραδώσει μαθήματα χορού στις φυλακές ανηλίκων στον Αυλώνα και διδάσκει το μάθημα παιδαγωγικής και ψυχολογίας στην επαγγελματική σχολή χορού 'Άννα Πέτροβα – Μάρω Μαρμαρινού'.

Συνεργάζεται με τη σχολή μας από το 2011 ως καθηγητής Hip-Hop, ακροβατικών, σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού.

Συγχρονος Χορος / Partnering / Αυτοσχεδιασμος

Εύη Ψάλτου

Χορογράφος - Χορεύτρια - Καθηγήτρια Μπαλέτου, Σύγχρονου Xορού & Αυτοσχεδιασμού

Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού 'Ραλλού Μάνου'. Είναι μέλος της ομάδας χορού της Νατάσσας Αβρά και του εκπαιδευτικού κινητικού προγράμματος 'Σκυτάλη'. Παράλληλα ανήκει στην συγγραφική ομάδα του εκπαιδευτικού εγχειριδίου κινητικών παιχνιδιών 'Γιατί το παιχνίδι τρέχει και πέφτει' (εκδόσεις Πατάκη, 2018). Διδάσκει μπαλέτο, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε ερασιτεχνικές σχολές χορού στην Αθήνα και σύγχρονο χορό στην Επαγγελματική Σχολή Χορού 'Αριστέα Λίτου'. Παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια partnering σε συνεργασία με την χορεύτρια Βάσια Ζόρμπαλη και είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας ANOMiA.

Η συνεργασία της με τη σχολή μας ξεκίνησε το 2012, ως καθηγήτρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού.

Μοντερνος Χορος / Jazz χορογραφιες / Musical

Μάριος Μακρόπουλος

Καθηγητής Μοντέρνου Χορού & Jazz - Χορογράφος - Ηθοποιός

Σπούδασε ηθοποιός στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και μοντέρνο χορό στη Σχολή Χορού 'Πάνου Μεταξόπουλου'. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μπαλέτου και σύγχρονου χορού στη Σχολή Ρυθμικής και Μπαλέτου 'Σγουρώ Ευαγγέλου Πετροπούλου'.
Είναι μέλος και χορογράφος στη θεατρική ομάδα Δήμου Βύρωνα και έχει λάβει μέρος ως ηθοποιός σε πολλές παραστάσεις όπως: Desperandos, Αντιγόνη, Art Games, Ήρθα να πω.., Melina.M, Πήτερ Παν, Πάπισσα Ιωάννα, Μικρές Ιστορίες Φόνων, Στέλλα, Για την Ελένη, Μια Χριστουγεννιάτικη Νύχτα, Όλιβερ Τουίστ κ.α.

Στη σχολή μας είναι καθηγητής και χορογράφος μοντέρνου χορού και παράλληλα κάνει γραμματειακή υποστήριξη.

Κλασικο μπαλετο / Συγχρονος Χορος

Ελίζα Μαλάμου

Καθηγήτρια Μπαλέτου & Σύγχρονου Χορού

Σπούδασε φιλολογία στο Τμήμα Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού 'Μάρι Χατζημιχάλη'.
Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (master) με πιστοποίηση στη διδασκαλία κλασικού μπαλέτου του συστήματος Vaganova.

Στη σχολή μας διδάσκει μπαλέτο και σύγχρονο χορό.

Μοντέρνος χορός /Jazz

Ανθή Στασινού

Καθηγήτρια Μοντέρνου Χορού & Jazz - Pilates Instructor

Είναι τελειόφοιτη στο Τμήμα Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), και αριστούχος απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού 'Ακτίνα'.
Είναι κάτοχος διπλώματος Grade 6 του Κλασικού Χορού στο Αγγλικό Σύστημα ISTD καθώς και κάτοχος διπλώματος Pilates Instructor (Matwork and Props).
Κατά τη διάρκεια της σπουδής στη Σχολή Χορού έχει χορογραφήσει και χορέψει, στα πλαίσια του Athens Video Dance Project (AVDP).

Στη σχολή μας διδάσκει μοντέρνο χορό & jazz στο παιδικό τμήμα.

Hip Hop

Σοφία Δήμα

Καθηγήτρια Hip Hop & Commercial Dance, Zumba - Zumba Kids & Junior - Cheerleading

'Εχει σπουδάσει στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι καθηγήτρια Hip Hop & Commercial Dance, Zumba και Zumba Kids & Junior, Cheerleading και χορογράφος – υπεύθυνη χορού σε camp και κατασκηνώσεις..
Είναι κάτοχος Personal Training Certification level 1 & 2, Group Training Certification, Cross Functional Certification, Certification of Participation FIRST AID-CPR-AED και έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Επιπλέον, υπήρξε κριτής στους αγώνες Spring Dance Cup 2019 & 2022 στη κατηγορία Hip Hop, και Cheerleader του Παναθηναϊκού το 2018.

Συνεργάζεται με τη σχολή μας ως καθηγήτρια Hip Hop.

Σύγχρονος Χορός - Χορογραφίες

Βασίλης Αρβανιτάκης

Καθηγητής Σύγχρονου Χορού - Χορογράφος - Χορευτής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης από όπου και αποφοίτησε το 2017.
Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με τον Anton Lachky για την Hellenic Dance Company, την Πένυ Διαμαντοπούλου για την Ομάδα Χορού Άρθρωσις, τους Millicent Hodson & Kenneth Archer σε συνεργασία με την Fluxum Foundation και τον Κοσμά Κοσμόπουλο για την LUNA PARK.
Επίσης έχει λάβει μέρος στην παραγωγή 'The Thread' του Russell Maliphant και της Lavris Production και συνεργάστηκε με την Εύη Σούλη για την Ομάδα Σύγχρονου Χορού Στέρεο Νερό.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Hannes Langolf, πρώην μέλος των DV8 Physical Theatre. Το 2020, ξεκινά την πορεία του ως καθηγητής σύγχρονου χορού στη Σχολή Χορού 'Παλμός' της Ανδριανής Μαρούλη στη Ζάκυνθο.
Παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια σύγχρονου χορού σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Συνεργάζεται με τη σχολή μας ως καθηγητής σύγχρονου χορού και χορογράφος.

Pilates - Aerobic - Weight Training - TRX

Μαρία Χρόνη

Καθηγήτρια Pilates - Aerobic - TRX

Έχει σπουδάσει βρεφονηπιαγωγός και έχει αποφοιτήσει από την GRAFTS HELLAS με εξειδίκευση στο Weight Training & Aerobics και από την AF STUDIES με τίτλο Pilates & Group Training Instructor.
Επιπλέον, έχει πτυχίο από το INTERNATIONAL AEROBIC & FITNESS CONGRESS στην προπόνηση δόνησης.
Εξέλιξε τις σπουδές Pilates στο PHYSIO PILATES STUDIO (props), καθώς και στο Reformer pilates & Cadillac στην σχολή AF STUDIES. Τέλος, είναι Body-Pump Instructor(LES MILLS) και TRX Instructor. Εμπλουτίζει συνέχεια τις γνώσεις της στο χώρο του Fitness.

Συνεργάζεται με τη σχολή μας ως PILATES Instructor.