Κλασικό Μπαλέτο

Ερασιτεχνικά Τμήματα – Intermediate / Advanced

Με το Κλασικό Μπαλέτο τα παιδιά αναπτύσσουν την δύναμη, την ελαστικότητα, την ισορροπία, τη σωστή στάση του σώματος καθώς και την πειθαρχεία.

Τα ερασιτεχνικά τμήματά μας χωρίζονται σε βαθμίδες ανάλογα την ηλικία αλλά και το επίπεδο του κάθε μαθητή (Beginners - Intermediate - Advanced) και είναι βασισμένα στο διεθνές αναγνωρισμένο ρωσικό σύστημα Vaganova ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο μορφωτικό πρόγραμμα με παιδαγωγική μεθοδολογία.

Στο τέλος κάθε χρονιάς οι μαθητές παρουσιάζουν σε ένα ανοιχτό μάθημα την ύλη που έχουν διδαχθεί και περνάνε από εσωτερικές εξετάσεις για να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο.

Τμήματα Αρχαρίων Ενηλίκων – Beginners

Το τμήμα μπαλέτου ενηλίκων αρχαρίων απευθύνεται σ' αυτούς που αποφάσισαν να γνωρίσουν την ομορφιά του κλασσικού μπαλέτου. Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κάποιος χορό, ακόμα και έναν με τόσες απαιτήσεις, όπως είναι το μπαλέτο. Η σχολή μας, παρέχει μαθήματα σε ενήλικες, δίνοντας την ευκαιρία σε αυτούς που... το καθυστέρησαν λίγο, να ασχοληθούν με αυτό το είδος χορού.
Τα τμήματα ενηλίκων αποτελούν έναν ευχάριστο τρόπο εκγύμνασης του σώματος, ενώ παράλληλα οι μαθητές διδάσκονται την τεχνική του μπαλέτου ξεκινώντας από τα βασικά βήματα. Οι ενήλικοι μαθητές χωρίζονται σε επίπεδα ανάλογα με τις επιδόσεις τους και τις ικανότητές τους. Συνεπώς, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, από τους τελείως αρχάριους μέχρι και σε όσους είχαν παλαιότερα επαφή με τον χορό, θα μπορέσουν να βρουν το κατάλληλο τμήμα γι' αυτούς.

Οι εκπαιδευτικοί στα τμήματα ενηλίκων δεν είναι υπερβολικά απαιτητικοί. Από μια ηλικία και μετά το σώμα μας χάνει την ελαστικότητά του και δεν είναι το ίδιο ευλύγιστο. Είναι συνεπώς, σχεδόν αδύνατο να καταφέρει να γίνει κάποιος χορευτής στα τμήματα ενηλίκων. Παρ' όλα αυτά, είναι μία μοναδική ευκαιρία για όσους αγαπούν το μπαλέτο, αφού τους δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία να ασχοληθούν με αυτήν την δημιουργική και εκφραστική δραστηριότητα.
Μπορεί οποιοσδήποτε να μάθει τα βασικά στοιχεία της τεχνικής του κλασικού μπαλέτου, να αποκτήσει μυϊκή δύναμη και ευλυγισία, σε ένα τμήμα ειδικά σχεδιασμένο για ενήλικες, ακολουθώντας την ρουτίνα μιας τάξης μπαλέτου με ασκήσεις πατώματος (barre a Terre), βασικές ασκήσεις στην μπάρα και στο κέντρο, αλλά και ειδικό βηματολόγιο ανάλογα με την πρόοδο του εκάστοτε τμήματος.