Προεπαγγελματικά Τμήματα

Προεπαγγελματικά Τμήματα – Pre-professional

Η Σχολή μας προετοιμάζει τους μαθητές της για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι εξετάσεις αυτές έχουν ως σκοπό να διακρίνουν ποιοι μαθητές είναι έτοιμοι να προχωρήσουν για να κάνουν την αγάπη τους για το χορό επάγγελμα. Το Υπουργείο Πολιτισμού διεξάγει τις εξετάσεις μία φορά το χρόνο, και προωθεί τους εισακτέους σε κάποια Ανώτερη Σχολή Χορού της επιλογής τους με σκοπό την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματία Χορευτή ή Καθηγητή Χορού μετά από τριετή φοίτηση και διπλωματικές εξετάσεις.

Η Σχολή μας έχει καταφέρει επί σειρά ετών να αναδείξει αρκετούς επιτυχόντες με τη βοήθεια των καταξιωμένων καθηγητών της, με πολυετή προϋπηρεσία και διδακτική εμπειρία. Στηρίζουμε τους μαθητές μας, δίνοντας τους ό,τι χρειάζονται για να αποκτήσουν την κατάλληλη τεχνική τόσο στο κλασικό μπαλέτο όσο και στο σύγχρονο χορό. Είμαστε περήφανοι που κάποιοι μαθητές μας είναι σπουδαστές σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Καθηγητών Χορού, ή έχουν ήδη αποφοιτήσει χαράζοντας την δική τους πλέον πορεία ως χορευτές ή καθηγητές χορού. Χτίζουν το καλλιτεχνικό επαγγελματικό τους μέλλον, στο οποίο εμείς βάλαμε το πρώτο λιθαράκι.

Στα προεπαγγελματικά τμήματα γίνονται δεκτοί μαθητές οι οποίοι επιθυμούν να προετοιμαστούν και να πάρουν μέρος στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για τις ανώτερες σχολές χορού.
Προεπαγγελματικά τμήματα λειτουργούν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και εντατικά μαθήματα προετοιμασίας κατά την θερινή περίοδο.
Στα προεπαγγελματικά τμήματα τα μαθήματα είναι:

  • Κλασικό Μπαλέτο
  • Σύγχρονος Χορός
  • Αυτοσχεδιασμός